Modulaire Diensten

Onder modulaire diensten verstaat het UWV de trajecten die dienen als voortraject.
Je kunt het zien als de treden van de participatieladder.

Bekijk de verschillende trajecten hieronder.

Participatie interventie

Het begint bij de participatie interventie. Dit traject is vooral gericht op ondersteuning op mentaal vlak, het verlies van werk en/of acceptatie gezondheid en de consequenties daarvan. Vooral bedoeld voor mensen die het een uitdaging vinden om het huis uit te gaan en zichzelf terugtrekken. Doelstelling is om geactiveerd te worden om aan een breder sociaal netwerk buitenshuis deel te nemen en deze te onderhouden.

Maatschappelijke deelname

De dienst maatschappelijke deelname is de volgende stap en daarbij is het de bedoeling dat iemand buitenshuis weer iets gaat doen in groepsverband.
Hierbij kun je denken aan verenigingen en clubs.

Praktijk assessment

Het praktijk assessment kan worden ingezet als niet helemaal duidelijk is wat de belemmeringen van een cliƫnt zijn als deze in een werksituatie deelneemt. Je zal dan, als dat passend is, in een vrijwilligersfunctie geplaatst worden zodat we dit beter kunnen vaststellen.

Begeleiding bij scholing

Tot slot kun je ook begeleiding krijgen bij scholing. Dit kan helpend zijn als je het zelf niet makkelijk vindt om je ertoe te zetten om een (thuis)studie vol te houden.

Als je vragen hebt over deze diensten kun je ons altijd bellen voor nadere informatie.